Fundacja GEERS Dobry Słuch nawiązała współpracę z Aleksandrem Dobą

26.05.2015

Zwycięzca National Geographic w kategorii Podróżnik roku 2015 – przepłynął kajakiem Atlantyk! Ma 68 lat i nieustająco planuje nowe podróże. Liczą się marzenia, nie lata!

Aleksander DobaWażne jest, aby zachować dobrą kondycję, dobre zdrowie i dobry słuch, czego najlepiej dowodzą osiągnięcia Pana Aleksandra. Podróżnik zdecydował się wesprzeć Fundację GEERS Dobry Słuch w propagowaniu idei profilaktyki słuchu. Dobry słuch to bycie razem z innymi ludźmi, spotkania z przyjaciółmi, możliwość dzielenia się swoimi przygodami z innymi, odpowiadanie na niezliczone pytania słuchaczy. Dobry słuch to radość z kontaktów z ludźmi. Na Atlantyku może aparaty są niepotrzebne, ale po zejściu na ląd Pan Aleksander potrzebuje ich, aby być w kontakcie z ludźmi, aby rozumieć zadawane pytania, aby śmiać się z dowcipów razem z innymi.

„Bez aparatów jestem prawie głuchy, a z aparatami rozmawiam z ludźmi. Inna jakość życia. Czuję się swobodnie i nie musze udawać, że słyszę” mówi Aleksander Doba. Wkrótce wywiad z Aleksandrem Dobą dla Fundacji GEERS Dobry Słuch.