Interaktywny test słuchu

09.07.2015

Zapraszamy do wykonania interaktywnego testu słuchu bezpośrednio na stronie naszej fundacji. To szybki i sprawny sposób na sprawdzenie słuchu i określenie, czy ten zmysł naprawdę uległ pogorszeniu. Najczęstsze objawy niedosłuchu, które ignorujemy to coraz głośniejsze słuchanie radia lub telewizji, prośba o powtórzenie zdania, nadstawianie lepiej słyszącego ucha w kierunku rozmówcy, nienadążanie za tokiem rozmowy i  gubienie wątku, przekręcanie wyrazów. Pierwsze symptomy powinny stanowić bodziec do wykonania testu, a następnie do wizyty u specjalisty, który zdiagnozuje niedosłuch poprzez wywiad i profesjonalne testy audiometryczne.

Ten problem Ciebie nie dotyczy? Zwróć uwagę na swoich bliskich. Objawy niedosłuchu są niewyraźne dla otoczenia. Wiele z nich może na pierwszy rzut oka nie mieć z nim nic wspólnego. Niepokojące symptomy to niechęć do kontaktów towarzyskich, zmiana sposobu prowadzenia rozmowy, obniżenie nastroju i samopoczucia. Jeżeli zauważysz podobne oznaki u osób w Twoim otoczeniu nie zwlekaj! Możesz wtedy wykorzystać nasz test do potwierdzenia potrzeby skonsultowania się ze specjalistą.

Pamiętaj! Interaktywny test słuchu daje wyłącznie  wskazówkę  na temat słuchu i w żadnym przypadku nie zastępuje profesjonalnego testu. Znajdź placówkę najbliżej swojego miejsca zamieszkania i wykonaj bezpłatny test słuchu pod okiem dyplomowanego i doświadczonego  protetyka słuchu.