Fundacja GEERS Dobry Słuch partnerem Parady Seniorów 2016!

20.06.2016

Z ogromną radością informujemy, że Fundacja GEERS Dobry Słuch jest oficjalnym partnerem tegorocznej Parady Seniorów, która odbędzie się 25 czerwca w Warszawie.

Głośny i kolorowy pochód wystartuje o godzinie 12:00 z Placu Konstytucji, a zakończy się na terenie Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski, gdzie rozpocznie się Piknik Pokoleń. Wydarzenie jest symboliczną reprezentacją rosnącej grupy osób starszych. Swój udział zapowiedziało wiele grup z całej Polski. Jak zaznacza organizator, fundacja Zaczyn, chodzi o pokazanie energii, potencjału, postulatów ale też problemów seniorów. Głos osób 60+ powinien zostać usłyszany, a ich sprawy traktowane z powagą. Lepsze rozwiązania społeczne dla najstarszych przysłużą się również kolejnym pokoleniom.

Fundacja GEERS Dobry Słuch wspiera takie inicjatywy. Działamy na rzecz profilaktyki słuchu, wierząc, że także w późnym wieku możemy prowadzić szczęśliwe, aktywne, pełne i satysfakcjonujące życie z pożytkiem dla nas samych, najbliższych i społeczeństwa. W trakcie przemarszu i na pikniku będziemy obecni z materiałami informacyjnymi oraz zaproszeniami na bezpłatne testy słuchu. W programie Pikniku Pokoleń jest także dancing, koncerty, spotkania, debaty, warsztaty kulinarne i ruchowe. Zapraszamy w imieniu swoim i organizatorów. Wypatrujcie logotypu Fundacji GEERS Dobry Słuch!