Zarząd

Maria Dobrowolska – z wykształcenia architektka, pracowała w swoim zawodzie zarówno w Polsce, jak i we Francji. W ostatnich latach, na przykładzie własnej rodziny i znajomych, poznała problemy osób cierpiących na niedosłuch. Uświadomiła sobie wtedy jak trudno jest z jednej strony przekonać osoby niedosłyszące, że można poprawić jakość słyszenia, a z drugiej strony jak mała jest wrażliwość społeczna na problemy związane z niedosłuchem. Pamięta dokładnie, jaka była radość i satysfakcja jej taty, kiedy ponownie zaczął dobrze słyszeć swoje wnuki oraz mógł częściej spotykać się ze swoimi znajomymi. Postanowiła więc aktywnie zaangażować się w działalność, która wielu ludziom pomoże cieszyć się pełnią życia. Z Fundacją związana od początku. Funkcję Prezesa Fundacji pełni społecznie.

Adam Przybył – rodowity Łodzianin, ukończył Uniwersytet Łódzki na wydziale Zarządzania – kierunek finanse i rachunkowość. W Fundacji od początku, swoją funkcję pełni społecznie. Na co dzień odpowiedzialny za nadzór nad finansami fundacji. Od kilku lat entuzjasta biegania, ukończył trzy maratony. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec oraz posiadacz dwóch kotów.

Profesor zw. tyt. med. Jan Bożydar Latkowski – wybitny specjalista otolaryngolog, lekarz, naukowiec. W wolnych chwilach poeta, pisarz, meloman. Z Fundacją związany od początku, sprawuje merytoryczny nadzór nad poprawnością procedury testów słuchu. Swoją funkcję pełni społecznie.

Anna Święcka-Głowacka – prokurent Fundacji. W prace Fundacji zaangażowana od momentu jej powołania. Swoją funkcję pełni społecznie. Z wykształcenia socjolog, absolwentka UW i studiów podyplomowych MBA (Phare Tempus: UW-Brussel University-Nottingham University). Problem ludzi z niedosłuchem zna nie tylko z opracowań, statystyk czy badań, ale styka się z nim na co dzień w swojej rodzinie. Dzięki rozmowom z Tatą ma pogłębiony wgląd także w psychologiczny aspekt tego problemu. Wysiłki skupia na budowaniu świadomości problemu, ukazaniu jego społecznej skali, wpływu na jakość i komfort życia. Jednak przede wszystkim pragnie zachęcić jak najwięcej ludzi w wieku 55+ do profilaktyki słuchu (czyli przeprowadzania testów słuchu raz w roku). Patrząc na przykład swojego Taty wie, że utrata słuchu odbiera możliwość kontaktów i działania wśród ludzi. Prowadzi do niepotrzebnych nieporozumień i konfliktów albo do rezygnacji z działania i wycofania się z dotychczasowego rytmu życia. Dlatego wszelkie wysiłki w pracy Fundacji koncentruje na przekonaniu innych, że jedynie dzięki dobremu słuchowi można czuć się szczęśliwym i spełnionym w relacjach z rodziną, znajomymi czy w pracy.